Psykolog

| Sten Hegeler

 
   
Home Page Image
 
 

Profile for Sten Hegeler

 

Født den 28.4. 1923.
Jeg er født på en fødeklinik få meter fra hovedindgangen til Søndermarken. De første 5 år voksede jeg op i en ejendom på hjørnet af Henrik Ibsensvej og Vesterbrogade. Så flyttede vi til Kastanievej 19, og jeg begyndte i Gregersens skole på H.C. Ørstedsvej. Den blev senere skole for åndssvage børn. Lidt uheldigt, når man skulle udpege sin gamle skole. Da jeg begyndte i mellemskolen på Metropolitanskolen, flyttede vi til "Stensgave" i Brøndbyvester - senere til Nørregade 22 inde i København. Jeg var så glad for at gå i gymnasiet, at jeg gik der i fire år.
Mine forældreforhold er lidt rodede: jeg har to fædre. Den ene, officielle, var kriminalbetjent. Den anden, den biologiske og rigtige, var arkitekten Poul Henningsen, men det fik jeg først opklaret, da jeg var sidst i tyverne. Jeg var på det tidspunkt gift med Gertrud Wengel/Forchammer. Ægteskabet varede fem år. Derefter gift med Inge McCarron i mere end 25 år. Hun døde i 1996.
Efter studentereksamen i 1942 studerede jeg medicin i ca. 6 år på grund af min mors ambitioner. Da jeg fandt ud af det, skiftede jeg til psykologi og blev cand. psych. i 1953.
Sammen med Bengt Janus Nielsen (som tegnede) publiceredes min første bog "Fem små matroser". Senere - samme år (1948) - sammen med tegneren Gerda Nystad, udkom "Hvordan, mor?" - en sexoplysning for børnehavebørn. I 1961 udkom "Kærlighedens ABZ" ( sammen med Inge og tegneren Eiler Krag). Det inspirerede ugebladet "Femina" til at ansætte os til en samlivsbrevkasse, men de fyrede os, fordi læserne stillede sådan nogle intime spørgsmål. Lidt senere overtog "Ekstra Bladet" os og brevkassen - igen til samlivsspørgsmål. Og igen drejede læsernes spørgsmål brevkassen over til overvejende sexuelle spørgsmål. I maj 71 forlod vi bladet fordi vi blev censureret. Redaktørerne ville ikke tolerere en kritik af Ekstra Bladet i brevkassens spalter. Underviste 1969-82 på Universitetet i Psykologisk Sexologi. Redaktør af "Tænk" (1973-80).
Sideløbende - og stadigvæk - privatpraktiserende psykolog (1950-).
Arbejder for tiden på et par bøger samt en artikelserie om livets problemer - ikke mindst samlivets.
Som eksempel på et af livets - og samlivets problemer, kunne jeg tænke mig at skrive lidt om det, at have venner.

Oprindelig publiceret ForfatterNet Frederiksberg - 7. februar 2001